Akkerbouw

Nieuws

Vertimec Gold toegelaten in Chinese kool

Wageningen – Telers van Chinese kool in de vollegrond mogen het middel Vertimec Gold, 13482 N gebruiken ter bestrijding van larven van mineervliegen.

De periode waarin dat mag is 12 augustus tot en met 30 september. Dat maakt het College voor de toelating van gewasbescherminsmiddelen en biociden (Ctgb) bekend. Het middel, met als werkzame stof abamectin is een zogeheten dringend vereist middel, dat tijdelijk is toegestaan om de sector tijd te geven een structurele oplossing te vinden. Hetzelfde geldt voor het middel Delan DF, 13481 N, met als werkzame stof dithianon, dat tegen schimmels wordt ingezet in de wijnteelt.

Het Ctgb maakt ook enkele uitbreidingen van toelatingen bekend. Het gaat om de volgende middelen: Rovral Aquaflo met als werkzame stof ipriodion in de teelt van stambonen, Echium en in zaadteelt van groenbemesters en bieten; Monarch met als werkzame stof flutolanil in de bloembollenteelt en Puma S EW op basis van de werkzame stof fenoxaprop-P-ethyl als onkruidbestrijder in graszaad en -zoden.

Of registreer je om te kunnen reageren.