Akkerbouw

Nieuws

VWA: help hooikoortsplant Ambrosia bestrijden

Utrecht – De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) roept akkerbouwers en tuinders op om bij te dragen aan de bestrijding van de hooikoortsplant Ambrosia.

Door de plant op de juiste manier te verwijderen, wordt voorkomen dat Ambrosia uitgroeit tot een schadelijk onkruid en veroorzaker van extra hooikoortsklachten. De plant komt nog niet massaal voor in Nederland, maar heeft zich de laatste tien jaar al wel over het hele land verspreid. In andere Europese landen, waaronder Duitsland, is Ambrosia ook al een schadelijk onkruid in de akkerbouw, omdat het daar leidt tot slechtere oogsten in onder andere de aardappel- en vollegrondsgroenteteelten.

Daarom voert de VWA  meerjarig campagne tegen Ambrosia. De plant is nu goed te herkennen, waardoor de komende weken cruciale actieweken zijn. Op www.ambrosiavrij.nu staan tips hoe de plant eruit ziet en veilig kan worden bestreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.