Akkerbouw

Nieuws 235 x bekeken

Syngenta wil teelt ethanolmais in VS uitbreiden

Washington - Syngenta wil de teelt van Enogen mais in de VS uitbreiden.

Dit jaar is zo’n 2.000 hectare van deze transgene mais geteeld, die uitsluitend mag worden verwerkt tot bioethanol. De mais staat in de staat Kansas en mag alleen worden verwerkt tot ethanol. Volgend jaar wordt het ook geteeld in Nebraska, Iowa, Zuid-Dakota en Minnesota, meldt persbureau Agra Europe.

Syngenta kreeg in februari een teelttoelating voor Enogen in de VS. De mais produceert een enzym waardoor het gemakkelijker kan worden omgezet in ethanol. Volgens Syngenta heeft de ethanolmais inmiddels ook een teelttoelating in Canada en mag het worden geëxporteerd naar Australië, Canada, Japan, Mexico, Nieuw Zeeland, Filipijnen, Rusland en Taiwan.

Of registreer je om te kunnen reageren.