Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Syngenta naar rechter over transgene mais

Iowa City – Veredelingsbedrijf Syngenta Seeds daagt het Amerikaanse graanhandelsbedrijf Bunge voor de rechter. Syngenta vindt het onwettig dat Bunge weigert een transgene maissoort van Syngenta te verhandelen.

Syngenta heeft een toelating in de VS voor de transgene mais Agrisure Viptera. Het concern vindt dat een bedrijf een toegelaten maissoort niet mag weigeren, zegt David Morgan, hoofd van Syngenta Seeds in Amerikaanse media. ”De telers wordt zo een nieuwe technologie ontzegd.”

Directeur Soren Schroder van Bunge vreest echter dat de export van mais naar China in gevaar komt. ”De maissoort van Syngenta is in China niet toegelaten. China vraagt steeds meer mais. We willen die groeiende export niet in gevaar brengen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    We leven toch in een vrij land en mogen toch zelf bepalen waarin we wel en niet handelen? Of ben ik als handelaar verplicht, dat te verkopen wat de producent aanbiedt? Ik kan alleen maar hopen dat Bunge deze rechtspraak wint, anders zijn we als mensheid over geleverd aan de Chemische reuzen.
    Bunge heeft kennelijk gekozen voor NIET gemodificeerde producten om de klant van dienst te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.