Akkerbouw

Nieuws

Suikerproductie Brazilië valt tegen

São Paulo - Unica heeft de oogstraming voor suiker uit de belangrijkste Braziliaanse productieregio opnieuw omlaag bijgesteld, deze keer met 800.000 ton.

De associatie van suikerverwerkende bedrijven verwacht nu dat het midden-zuiden van Brazilië 31,6 miljoen ton suiker zal oogsten. Het invloedrijke Zwitserse analistenbureau Kingsman denkt dat de regio, goed voor 90 procent van de totale Braziliaanse productie, 31,9 miljoen ton zal oogsten. Suikerprijzen stegen in Londen en New York licht na publicatie van de oogstraming. Als de voorspellingen correct zijn, daalt de Braziliaanse suikerproductie voor het eerst sinds 10 jaar, tot zo’n 533 miljoen ton.

Grootste importeur
Aan de importkant wordt Rusland volgens een rapport van het Londense handelshuis Czarnikow als grootste importeur van ruwe suiker ingehaald door Aziatische landen. Volgens Czarnikow zal niet alleen China meer kopen dan Rusland, maar ook Indonesië en Maleisië.

De Chinese import is de laatste jaren volgens cijfers van Czarnikow sterk toegenomen. Vorig jaar importeerde China 2 miljoen ton suiker, tegen 600.000 ton twee jaar daarvoor. De suikerimport van China ligt in het derde kwartaal volgens Czarnikow-analist Toby Cohen twee keer zo hoog als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.