Akkerbouw

Nieuws

Suikerprijs weer boven 800 dollar per ton

Londen – De suikerprijs op de termijnmarkt in Londen steeg maandag boven de 800 dollar per ton. Het is voor het eerst in een maand dat het eerst aflopende termijncontract voor suiker meer dan 800 dollar per ton kost.

De suikerprijs is in een week bijna 10 procent gestegen op de termijnmarkt. Analist Paul Deane van de Australia & New Zealand Bank schrijft de stijging vooral toe aan de gestegen vraag. ”Het lijkt er op dat China de suikervoorraad aan het opbouwen is”, zegt Deane in een interview met analistensite Agrimoney. ”Bovendien schat de International Sugar Organisation dat dit seizoen de suikerproductie maar 4 miljoen ton groter is dan het verbruik. Eerder gingen analisten uit van een overschot van minstens 10 miljoen ton suiker.”

Daarnaast verwachten analisten dat India, na Brazilië de grootste suikerproducent ter wereld, steeds meer suiker moet importeren om aan de groeiende binnenlandse vraag te kunnen voldoen. Verder produceert Brazilië minder suiker dan in andere jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.