Akkerbouw

Nieuws 177 x bekeken

Slechtere vooruitzichten Russische en Duitse graanoogst

Moskou – Sovecon heeft zijn raming voor de Russische graanoogst verlaagd van 87 tot 92 naar 87 tot 90 miljoen ton. Het analistenbureau ziet lager dan verwachte opbrengsten in het noorden en oosten van Rusland.

Tegelijk nemen zorgen over de Duitse graanoogst toe. Omdat de Duitse economie stilstaat dalen prijzen voor graan toch.

De raming van Sovecon komt overeen met de raming van de Russische staat, en ligt iets onder concurrerend analistenbureau Ikar. De Russische graanoogst komt duidelijk boven het door droogte geplaagde vorige seizoen uit, maar zeker 8 miljoen ton lager dan in 2009.

Het boerenorganisatie Raiffeisenverband in Duitsland heeft de oogstprognose voor granen en oliehoudende gewassen met 900.000 ton verlaagd tot 40,3 miljoen ton. De prognose voor de tarweoogst is door Raiffeisenverband met 800.000 ton verlaagd tot 22 miljoen ton. Duitsland is de tweede grootste producent van graan in de EU.

Tarweprijzen in Parijs en Londen stonden aan het einde van dinsdagmiddag circa 2,25 procent in de min.

Of registreer je om te kunnen reageren.