Akkerbouw

Nieuws

Slechte oogst in Duitsland als natuurramp gemeld

Schwerin - Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat Meckelenburg-Voorpommeren meldt de schade als gevolg van de slechte oogsten aan bij de Europese Commissie.

Volgens bewindsman Till Backhaus zijn de verliezen veroorzaakt door een natuurramp en is aanmelding daarom noodzakelijk om later aan de boeren gedeeltelijk compensatie te kunnen bieden. Met name de akkerbouw in het noorden en oosten van Duitsland, waaronder dus Meckelenburg-Voorpommeren, is hard getroffen door eerst de droogte in het voorjaar en daarna de veel te grote hoeveelheden neerslag in juli en augustus.

In Meckelenburg-Voorpommeren heeft tevens de ruwvoerteelt zwaar te lijden gehad. ”Hier gaan we van verliezen van minstens 50 miljoen euro uit,” aldus Backhaus die echter voor de akkerbouw nog geen cijfers kan geven. Wel kondigde hij eerder al aan dat de overheid waar mogelijk hulp wil verlenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.