Akkerbouw

Nieuws 190 x bekeken

Omzet en winst Glencore hoger dan eerste helft 2010

Baar - Glencore heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 92,1 miljard dollar (63,4 miljard euro). Dat is 32 procent meer dan in de eerste helft van 2010, maakt het bedrijf bekend op de website.

De nettowinst komt uit op 2,45 miljard dollar (1,7 miljard euro). Dat is een stijging van 57 procent.
Glencore kreeg in mei een notering aan de aandelenbeurzen in Londen en Hong Kong. Het concern is de grootste grondstoffenhandelaar ter wereld.

Van de omzet van 92,1 miljard dollar is 25,2 miljard gerealiseerd in metalen en mineralen. In de energiesector is 58,1 miljard dollar omgezet. De agrarische divisie zette 8,8 miljard euro om.

De brutowinsten stegen bij de metalen, mineralen en energie. Bij de landbouwdivisie zakte de brutowinst van 125 miljoen dollar in de eerste helft van 2010 naar 75 miljoen dit jaar.

Bestuursvoorzitter Ivan Glasenberg schrijft dat toe aan de katoenhandel. “Veel leveranciers konden niet leveren wat was afgesproken. We verwachten betere resultaten in de tweede helft van het jaar, nu Rusland het graanexportverbod heeft opgeheven. Ook wordt de meeste omzet in de landbouw in de tweede helft van het jaar gemaakt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.