Akkerbouw

Nieuws 187 x bekeken

Oekraïne verwacht groter aandeel maaltarwe in oogst

Kiev – Van de Oekraïense tarweoogst zal 70 procent van maalkwaliteit zijn. Dat heeft het Oekraïense ministerie van landbouw bekendgemaakt. In juli werd door het ministerie nog gerekend op een aandeel van 60 procent voor maaltarwe.

De raming is opvallend. Black Sea News rapporteert dat consultants van UkrAgroConsult denken dat het aandeel van maaltarwe niet meer dan 45 procent is, en nog kan dalen tot 40 procent als de hevige regenval die het land plaagt door zet.

Oekraïne zag de export van graan in juli dalen met bijna 7 procent. Grote graaninkopende landen richten zich vooral op Rusland. Volgens sommige analisten probeert het land nu vertrouwen te wekken bij importeurs. Oekraïne verloor dat vertrouwen door eerst een exportverbod op graan in te stellen en vervolgens een exportbelasting te hebben op granen.

Of registreer je om te kunnen reageren.