Akkerbouw

Nieuws 191 x bekeken

Oekraïense oogst en export granen neemt sterk toe

Kiev – De Oekraïense export van granen zal dit kalenderjaar verdubbelen tot 23 miljoen ton. De oogst van het seizoen 2011/2012 groeit met 25 procent tot 21 miljoen ton. Dat meldt persbureau Bloomberg.

De toename van de export is opvallend omdat regenachtig weer het percentage tarwe van maalkwaliteit sterk omlaag heeft gebracht.

De regen heeft eind juni vrijwel alle landen in het oosten van Europa getroffen. In de betrokken landen komt de regen slecht uit omdat dan meestal wordt begonnen met de oogst. Het percentage maaltarwe is door het natte weer gedaald van 60 procent tot 50 procent.

Vorige maand exporteerde Oekraïne 380.000 ton graan, aldus de Oekraïense agrarische confederatie. Een maand eerder was dat 1,5 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.