Akkerbouw

Nieuws 384 x bekeken

Noord-Nederland helpt Russische boeren

Groningen – De drie noordelijke provincies gaan samen Russische aardappeltelers helpen om hun opbrengst te verhogen.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft hiervoor een subsidie van 225.000 euro gekregen van het ministerie van ELI. Komende twee jaar loopt er een project in de Leningrad Oblast in Noordwest-Rusland, een gebied twee keer zo groot als Nederland.

Het geld wordt gebruikt voor kennisuitwisseling, licht projectleider Peter ten Kate toe. Met Nederlandse kennis kan de efficiency van de teelt en de verwerking verbeteren. Hij benadrukt dat het geen ontwikkelingshulp is. Het achterliggende doel is om de eigen sector op de kaart te zetten en zo de Noord-Nederlandse economie te stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.