Akkerbouw

Nieuws 461 x bekeken

Koolzaadolie verslaat zonnebloemolie in Duitsland

Berlijn - Koolzaadolie heeft vorig jaar op de Duitse consumentenmarkt voor het eerst zonnebloemolie als de populairste spijsolie verslagen.

Dat meldt oliegewasteelt- en afzetbevorderingsorganisatie Ufop (Union zur Förderung- von Öl- und Proteïnpflanzen). Uitgaande van marktonderzoeksgegevens van AMI en GfK was het marktaandeel van koolzaadolie 35 procent, aldus de unie. Per huishouden werd 1,6 liter gekocht, in totaal in Duitsland 62 miljoen liter. Zonnebloemolie werd met een afzet van 59,7 miljoen liter naar de tweede plaats teruggedrongen. Nummer 3 op de ranglijst is olijfolie met 28,5 miljoen liter.

Bij elkaar werd een kleine 177 miljoen liter spijsolie gekocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.