Akkerbouw

Nieuws 153 x bekeken

Graanmarkten onderuit door stilvallen Duitse economie

Amsterdam – In navolging van de Franse economie zijn ook de Duitse en Nederlandse economie stilgevallen.

Op de graanmarkt leidde het nieuws tot verdere prijsdruk. De prijs van het novembercontract maaltarwe verloor op de Euronext in Parijs 2,75 procent, terwijl voertarwe in Londen 3 procent verloor.

Dat de belangrijkste groeimotor van de Europese economie, Duitsland, aan vaart verliest, is volgens analisten een slecht teken. Voor de Nederlandse afzet is het eveneens slecht nieuws. Zo’n 80 procent van de export van de Nederlandse agribusiness gaat naar Duitsland.

De schade op korte termijn viel uiteindelijk relatief mee. De euro verloor even terrein maar eindigde tegenover de dollar en het Britse pond iets boven het niveau van maandag. De olieprijs steeg een dollar tot 109 dollar per vat. De AEX markt verloor een procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.