Akkerbouw

Nieuws

Franse graanoogst toch hoger

Parijs - Het Franse analysebureau Agritel schat de oogst aan zachte tarwe nu op 33,2 miljoen ton tarwe.

Dat is nog altijd 2,5 miljoen ton minder dan de opbrengst van vorig seizoen maar wel meer dan de 32,5 miljoen ton die de Franse agrarische dienst FranceAgriMer aan het begin van deze maand voorspelde.

Agritel komt tot die voorspelling op grond van gegevens van een groot aantal ondervraagde akkerbouwers. De gemiddelde opbrengst per hectare komt volgens Agritel nu uit op 6,59 ton per hectare vergeleken bij 7,25 ton per hectare vorig seizoen. De tarwe-oogst in Frankrijk is overigens voor het grootste deel binnen, alleen in enkele noordelijke streken langs de Kanaalkust moeten de maaidorsers nog aan het werk.

Of registreer je om te kunnen reageren.