Akkerbouw

Nieuws 206 x bekeken

Foster’s Group hoont bod SABMiller weg

Melbourne - Foster’s Group adviseert aandeelhouders een overnamebod van SABMiller te negeren.

Het bod van 6,9 miljard euro (9,5 Australische dollars) zou fors onder de werkelijke waarde van de Australische brouwer liggen. Analisten schrijven dat een nieuw bod tenminste 5 procent hoger moet liggen.

Het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller, de eigenaar van Grolsch, wil met de overname inbreken op de lucratieve Australische markt. Foster’s heeft bovendien een kleine maar verdedigbare positie opgebouwd op Aziatische markten.

SABMiller zoekt groei in Azië maar ondervindt concurrentie van andere internationale bierbrouwers en met name Japanse brouwers. De Japanse markt is verzadigd waardoor de Japanse bierreuzen Asahi, Kirin en Suntory andere markten proberen aan te boren.

In het naburige Nieuw-Zeeland nam het Japanse Asahi gisteren voor 885 miljoen euro (1,53 miljard Nieuw-Zeelandse dollar) Independent Liquor over.

Of registreer je om te kunnen reageren.