Akkerbouw

Nieuws

Duitse research: sterkere tarwe met behulp van schimmels

Quedlinburg - De Duitse plantenteeltresearch pakt een project aan, waarbij wordt gemikt op een verhoogde droogte- en hittestresstolerantie van tarwe op basis van de symbiose van de tarwewortels met de schimmel mycorrhiza.

De onderzoekers gaan daarbij uit van de veronderstelling dat de bedoelde schimmels de plant de mogelijkheid geeft de voedingsstoffen uit de bodem op te nemen. Met meer van die schimmels zou de opname van als gevolg van watergebrek moeilijk oplosbare voedingsstoffen dan waarschijnlijk kunnen worden verbeterd.

Het project heeft een looptijd van drie jaar en is in handen van het Julius Kühn-Institut (JKI) en wordt financieel gesteund door de overheid in het kader van het Bundesprogramm Ökologischer Landbau und andere Formen nachhaltiger Landwirtschaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.