Akkerbouw

Nieuws 223 x bekeken

Duitse meelindustrie vreest verdringing broodtarweteelt

Berlijn – De federatie van Duitse meelfabrikanten, het Verband Deutscher Mühlen (VDM), vreest dat de teelt van broodtarwe wordt verdrongen door de teelt van energiegewassen.”Veeleisende broodtarwe verliest zijn voorrang,” meent de bond.
Met name mais als belangrijke grondstof voor biovergistingsinstallaties is verantwoordelijk voor de verdringing van kwaliteitstarwe.

De VDM wijst er daarbij op dat het aandeel van het areaal met energiegewassen inmiddels 17 procent van het totale Duitse akkerbouw areaal inneemt. Ook de plaatsing van zonnecollectoren op landbouwgrond vergt ruimte. ”Het bewustzijn dat goede grond niet voor energiewinning mag worden verkwist moet groter worden,” aldus het appèl van de meelindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.