Akkerbouw

Nieuws 194 x bekeken 1 reactie

Duitse graantelers met de dag nerveuzer over kwaliteit tarwe

Bonn – De Duitse akkerbouwers worden toenemend nerveus over de kwaliteitsontwikkeling van het nog op de halm staande graan.

”Het risico op te lage valgetallen neemt toe met iedere nieuwe dag met regen”, constateert landbouwmarktbureau AMI. De korte periodes dat wel kan worden gemaaid veroorzaken voor de telers die zelf niet oogsten problemen, omdat er niet voldoende loonwerkerscapaciteit is.

Volgens AMI is de kwaliteit van de tot dusver geoogste maaltarwe in het westen van Duitsland ’overwegen bevredigend’. In het Oosten worden daarentegen vaak lage proteïnegehaltes gesignaleerd. Ook bij de rogge valt de kwaliteit tegen. ”Nu al tekent zich een ongewoon krappe roggemarkt af,” zo schat AMI de situatie in.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Martijn Francis

    Geachte redactie,

    Ik ben vorige week in Duitsland en Polen geweest, na 100 kilometer na de Nederlandse grens is het graan bruin, zit vol met doorwas en aarfusarium. In Polen is het even slecht gesteld met de stand van het graan en er was slechts ongeveer 90 % geoogst. We zijn bovenlangs Duitsland en Polen ingereden en onderlangs weer naar huis gereden.

    vr. gr. Martijn Francis

Of registreer je om te kunnen reageren.