Akkerbouw

Nieuws

Duitse graanoogst ver onder gemiddelde

Berlijn – De Duitse graanoogst komt dit jaar niet verder dan 39 miljoen ton. Dat verwacht het Deutsche Bauernverband (DBV). De oogst pakt daarmee volgens de bond aanzienlijk kleiner uit dan eerder werd verwacht.Tot dusver werd door alle instanties nog uitgegaan van een oogst van minstens ruim 40 miljoen ton. In vergelijking met vorig jaar is sprake van een daling van het volume met 11,8 procent. In vergelijking met het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar is het tekort 14,8 procent.

Van het dit jaar geoogste volume is 20,6 miljoen ton wintertarwe (minus ruim 12 procent ten opzichte van vorig jaar). Bij de graangewassen is ten opzichte van vorig jaar alleen een surplus te zien bij zomergerst (plus krap 10 procent naar 1,87 miljoen ton) en korrelmais (plus ruim 8 procent naar 4,56 miljoen ton).

De hardste klap valt bij de wintergerst. De totale opbrengst hiervan daalde ten opzichte van 2010 met bijna 26 procent naar 6,4 miljoen ton. In vergelijking met het meerjarige gemiddelde levert de wintergerstteelt ruim 30 procent in.
Of registreer je om te kunnen reageren.