Akkerbouw

Nieuws 163 x bekeken

Duitse aardappelsector verwacht kleine hoofdoogst

Berlijn - De opbrengsten uit de komende hoofdoogst in de Duitse aardappelteelt blijven aan de kleine kant. Dat verwachten productschap Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft (UNIKA) en de vakcommissie aardappelen van het Bauernverband.

Omtrent de kwaliteit zijn de verwachtingen van de partners daarentegen goed. De geringe volumes zijn het gevolg van achterblijvende knolvorming. Dat betekent ook dat er veel grote moeilijk te verkopen maten beschikbaar komen, zo beoordeelt voorzitter Martin Umhau van de UNIKA de situatie. De partners kijken verder enigszins gemengd terug op het net afgesloten primeurseizoen.

”De vroege aardappels uit Duitse teelt zijn van goede kwaliteit, maar de prijzen zijn afgezet tegen de duidelijk gestegen productiekosten niet bevredigend..” De hogere productiekosten zijn een uitvloeisel van de wekenlange droogte in april en mei. Hierdoor moest worden teruggegrepen op de beregeningsapparatuur. Tevens heeft zich in diverse gebieden vorstschade voorgedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.