Akkerbouw

Nieuws

Deense wintergerstoogst 4 procent onder meerjarige gemiddelde

Kopenhagen – De Deense wintergerstoogst valt 4 procent lager uit dan het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar.

Dat blijkt uit de ramingen in het bondsorgaan van sectorganisatie LF. Concreet is 5,5 ton per hectare geoogst van een oppervlakte van 129.000 hectare. Dat komt neer op een wintergerstvolume van een kleine 0,71 miljoen ton.

Volgens de bedrijfsadviesdiensten van LF valt de oogst van dit gewas gezien de problematische start van het groeiseizoen in het voorjaar mee.

De zomergerstoogst is net begonnen. Met eind vorige week 7 procent van het areaal gemaaid is de gemiddelde opbrengst tot dusver 5,2 ton per hectare. Dat is 5 procent meer dan het meerjarig gemiddelde van 2006/10. De oogst van de tarwe, de veruit grootste graancultuur, is nog niet begonnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.