Akkerbouw

Nieuws 390 x bekeken

DLV: aardappelen hebben hoog onderwatergewicht

Westmaas – De aardappelen hebben dit jaar een hoog onderwatergewicht. Volgens adviesbureau DLV Plant varieert het onderwatergewicht momenteel van 380 tot 430 gram.

Dat blijkt uit bepalingen die op het akkerbouwproefbedrijf in Westmaas worden gedaan. Ook rassen die normaal een laag onderwatergewicht hebben zitten soms boven de 400 gram. Volgens DLV moeten de telers hier rekening mee houden bij het rooien. Een hoog onderwatergewicht geeft meer kans op blauw.

Verder constateert DLV dat op veel aardappelpercelen het loof al behoorlijk afsterft. Op sommige percelen met groen loof zijn de aardappelen al velvast. De knollen groeien niet meer, maar het onderwatergewicht neemt nog wel toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.