Akkerbouw

Nieuws

Britse spotprijs aardappelen op de helft van vorig jaar

Londen – De Britse spotprijs voor aardappelen lag eind vorige week op 93,98 pond (108,14 euro) per ton.

Dat is bijna de helft van het niveau van een jaar geleden. De gemiddelde notering van het aardappelschap Potato Council is ook flink lager maar toch minder sterk gedaald dan de spotprijs. Die notering staat nu op 141,29 pond (162,58 euro) vergeleken bij 172,01 pond begin augustus 2010.

Het schap denkt dat de lagere prijzen voor een deel veroorzaakt werden door de relatief vroege oogst. Tegelijk ligt de opbrengst per hectare flink boven het peil van vorig jaar zodat ook een hogere oogst te verwachten is. Wel heeft het Britse aardappelschap de raming voor het totale areaal dit seizoen naar beneden bijgesteld. De Potato Council gaat nu uit van 127.453 hectare, dat is 1.800 hectare minder dan een eerdere raming. Dat areaal ligt daarmee nog maar iets boven dat van vorig seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.