Akkerbouw

Nieuws 450 x bekeken

Britse aardappeloogst nadert 35 ton per hectare

Londen – Britse aardappeltelers hadden tot eind vorige week 8.324 hectare gerooid. Dat bracht in totaal 290.399 ton op, wat een gemiddelde opbrengst van 34,9 ton per hectare betekent. Die opbrengst ligt daarmee al meer dan 5 ton per hectare hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

Dat blijkt uit het wekelijks overzicht van het aardappelschap Potato Council. Eind juli vorig jaar was vrijwel even veel gerooid, 8.457 hectare, maar dat bracht toen bijna 45.000 ton minder op. In 2009 was een stuk minder gerooid, net iets meer dan 7.000 hectare, wat toen gemiddeld 32,6 ton per hectare opleverde.

Volgens het schap zijn er in vrijwel het hele land uitstekende groei-omstandigheden met hoge temperaturen. ”Het gewas maakt een goede vooruitgang en de kwaliteit en gezondheid zijn ook naar wens.”

Of registreer je om te kunnen reageren.