Akkerbouw

Nieuws

Beierse graanoogst beter dan vorig jaar

München - De graanoogst in Beieren belandt met 6,2 miljoen ton nog iets boven het volume van vorig jaar. Dat schat het Bayerische Bauernverband (BBV).

Ten opzichte van het langjarige gemiddelde is volgens de bond niettemin sprake van een minus van 0,4 miljoen ton. Tevens maakt het BBV de kanttekening dat het dit jaar buitengewoon moeilijk is om een nauwkeurig overzicht te krijgen van het eindresultaat van de teelt. Forse opbrengstverliezen zijn er als gevolg van het problematische groeiseizoen in de regio’s Franken en Oberpfalz.

De tarweopbrengsten vallen over het geheel genomen mee, vooral in het zuiden van de deelstaat op de zware gronden. De oogstcampagne was los daarvan ook in Beieren een zenuwslopende aangelegenheid omdat alleen gedurende korte perioden tussen de regenbuien door kon worden gemaaid. ”Alle ook nog zo korte perioden met zon moesten door de boeren worden benut,” licht de Beierse boerenbond toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.