Akkerbouw

Nieuws 266 x bekeken

Bayer mag transgene soja verkopen in Argentinië

Monheim – Bayer CropScience mag transgeen sojazaad vermarkten in Argentinië. Volgens het kweekbedrijf heeft het Argentijnse ministerie van landbouw de definitieve toelating afgegeven.De soja is genetisch zo veranderd dat het ongevoelig is geworden voor het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat.

Mathias Kremer, hoofd van de afdeling BioScience van Bayer CropScience, is blij met de toelating. ”Het toont de positieve en constructieve houding van Argentinië tegenover biotechnologie.”

Bayer schat dat in Argentinië 18 miljoen hectare soja wordt geteeld die resistent is gemaakt tegen onkruidbestrijdingsmiddelen. Maar het concern gaat nog geen transgeen sojazaad op de markt brengen. Bayer wil eerst ook een toelating voor andere transgene toepassingen. Pas dan wil het concern sojazaad op de markt brengen dat meerdere resistenties bezit, die via genetische modificatie zijn ingebracht.

Argentinië maakte in juli bekend de toelating van transgene gewassen te willen vereenvoudigen. Het richt zich wat dat betreft meer op de VS, Brazilië en China en steeds minder op de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.