Akkerbouw

Nieuws

Avebe: kantoor Foxhol te sterk verouderd

Foxhol – Aardappelzetmeelbedrijf Avebe verhuist na vijf jaar terug naar het voormalig hoofdkantoor in Veendam, omdat de lokatie in Foxhol sterk is verouderd en de opknapkosten te hoog zijn. De overeenkomst hiervoor is gesloten met de gemeente Veendam en de verhuurder.

Voordeel van de verhuizing is volgens bestuursvoorzitter Bert Jansen dat interne communicatie ermee wordt verbeterd. ”Bij de verhuizing van ons hoofdkantoor willen we ook gelijk een aantal andere bedrijfsdiensten verschuiven. Het gebouw in Veendam kwam daarbij zowel qua omvang als ligging als beste optie uit de bus. Het ligt bijvoorbeeld vlak bij het kantoor waarin onze commercie en research & development zijn gevestigd.”

In die vijf jaren stond het gebouw in Veendam leeg. Het is ooit speciaal voor Avebe gebouwd en heeft na het vertrek van het bedrijf leeggestaan. In 2006 ging het slecht met Avebe, legt een woordvoerder uit. ”Het was een crisissituatie waarin Avebe geld nodig had. Daarom hebben we het kantoor in Veendam verkocht. We moesten snel een onderkomen vinden en dat werd de locatie in Foxhol. Deze gaat nu tegen de vlakte en we stellen de kavel beschikbaar als bedrijventerrein voor derden.”

Door het gebouw in Veendam te huren, wordt onderkomen een flexibele kostenpost. ”Bovendien zijn veel zaken, zoals onderhoud, nu voor de verhuurder.”

Wethouder economische zaken van Veendam, Henk Jan Schmaal: ”We hebben er alle begrip voor dat Avebe in een moeilijke periode zijn hoofdkantoor verkocht, maar we zijn blij dat het Avebe-logo binnenkort wordt teruggeplaatst.”

Of registreer je om te kunnen reageren.