Akkerbouw

Nieuws

Tweederde mais VS in goede conditie

Washington – Tweederde van de mais staat er goed voor in de VS. Een kwart van de maispercelen scoort een gemiddelde voor de gewasstand. Op 10 procent van de percelen staat het gewas er slecht bij, blijkt uit mededelingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Daarmee is de stand van het gewas bij mais verslechterd ten opzichte van vorige week en ook ten opzichte van vorig jaar op 17 juli. Analisten verwachten erg warm weer in de vijf belangrijkste maisproducerende staten. Dat verhoogt het risico op een lagere opbrengst nu de mais net begint te bloeien.

De USDA-analisten beoordelen de sojavelden en de percelen zomertarwe vergelijkbaar met die van de mais. De soja en de tarwe staan er iets slechter voor dan vorige week en dan vorig jaar.
De wintertarwe in de VS is nu voor 68 procent geoogst. Normaal is dat 72 procent.

Het USDA publiceert van begin april tot eind november regelmatig rapporten over de inzaai en de stand van de gewassen en de oogst. De rapporten zijn gebaseerd op gegevens van zo’n 5.000 rapporteurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.