Akkerbouw

Nieuws

Suikerprijs knalt omhoog

Londen – De suikerprijs op de termijnmarkt in Londen steeg gisteren voor het eerst sinds begin februari weer tot boven de 800 dollar per ton. De suikernotering van het augustuscontract steeg met $ 44,70 naar $ 814,80. Dat is een stijging van 6 procent in één dag.

Vorige week donderdag noteerde het augustuscontract nog 735 dollar. Suiker is in één week 11 procent duurder geworden. Vrijdag verloor het suikercontract enkele dollars maar bleef nog ruim boven de 800 dollar per ton.

De prijsstijging wordt veroorzaakt doordat steeds duidelijker wordt dat Brazilië minder suiker gaat oogsten dan gedacht. Brazilië is verreweg de grootste producent en exporteur van suiker ter wereld.

Unica, de Braziliaanse organisatie van rietsuikerproducenten, publiceert volgende week naar verwachting een lagere oogstprognose. Handelshuis Czarnikow en analysebureau Datagro hebben hun oogstprognoses voor Brazilië al verlaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.