Akkerbouw

Nieuws 180 x bekeken

Suikerprijs in Londen stijgt weer ruim boven 800 dollar

Londen – De suikerprijs op de termijnmarkt in Londen steeg vrijdag boven de 800 dollar (571 euro) per ton. In drie dagen steeg de prijs van het oktobercontract, het eerst aflopende termijncontract, van 750 naar 812 dollar. Vandaag zakte de suikerprijs weer een paar dollar.

De recordprijs van een eerst aflopende termijncontract dateert van 13 juli, toen het julicontract € 876,30 dollar per ton witsuiker noteerde in Londen.

Volgens een woordvoerder van het Productschap Akkerbouw drukken veel overheden de grondstofprijzen om de voedselprijzen en de inflatie laag te houden. ”Bovendien produceert Brazilië minder suiker, doordat telers niet investeren in de rietteelt vanwege de lage suikerprijs daar. India werpt bureaucratische drempels op om de export te belemmeren. Thailand discussieert over de aanleg van strategische suikervoorraden. En Australië exporteert minder suiker vanwege de overstromingen begin dit jaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.