Akkerbouw

Nieuws 266 x bekeken

Strotransport komt op gang in Frankrijk

Parijs – In diverse delen van Frankrijk zijn massale strotransporten op gang gekomen om dat stro te vervoeren van telers die er voldoende van hebben naar veehouders die door de droogte van dit voorjaar een tekort hebben.

Vooral de boerenbond FNSEA en haar regionale afdelingen maar ook organisaties van veehouders hebben daarbij voor de contacten tussen beide partijen gezorgd.

Een deel van het stro per trein wordt getransporteerd, waarvoor het nationale spoorbedrijf SNCF enkele speciale treinen heeft vrijgemaakt. Omdat die capaciteit echter beperkt is, zal de overgrote hoeveelheid over de weg gaan. Daarbij gaat het soms om vervoer over lange afstanden. De FNSEA heeft voor dit transport afspraken kunnen maken met de organisatie van wegvervoerders die verwacht dat deze Operation Paille tot in de herfst door zal gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.