Akkerbouw

Nieuws 301 x bekeken

Slowakije verwacht bovengemiddelde aardappelimport

Bratislava – Slowakije gaat er van uit dat de aardappelimport in het nieuwe afzetseizoen groter zal zijn dan gemiddeld in de afgelopen jaren. Ten opzichte van vorig jaar zal de invoer wel kleiner blijven, luidt de verwachting.

In de afgelopen jaren is de aardappelteelt gestaag geslonken, maar dit jaar is sprake van een stabilisatie ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het Duitse marktbureau AMI op basis van cijfers van het bureau voor de statistiek in Slowakije.

Vorig jaar viel de productie in Slowakije bijzonder klein uit als gevolg van slechte weersomstandigheden. Hierdoor was de importbehoefte in het afgelopen afzetseizoen meer dan het dubbele van het jaar ervoor. De eigen oogst bleef beperkt tot 125.900 ton en daarom moest 127.600 ton worden ingevoerd. Ook dit jaar zullen de opbrengsten amper het meerjarige gemiddelde halen, waardoor de importbehoefte groter zal zijn dan normaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.