Akkerbouw

Nieuws 378 x bekeken

Schaap Holland betaalt meeste voor Maritiema

Biddinghuizen – Handelshuis Schaap Holland betaalt € 24,90 per 100 kilo voor het aardappelras Maritiema in de pool zonder voorverkoop.

Maritiema is veruit de grootste pool van Schaap Holland, bericht de nieuwssite Boerenbusiness. In de pool met voorverkoop noteert Maritiema een nettoprijs van € 19,91 per 100 kilo, inclusief bewaarvergoeding, exclusief btw bij levering in week 13.

Het ras Agria heeft in de pool met voorverkoop € 18,62 opgebracht en € 23,79 in de pool zonder voorverkoop. Innovator komt uit op € 18,89 met voorverkoop en € 23,69 zonder voorverkoop. Voor Arcade ontvangen de telers € 18,24 met voorverkoop en € 23,05 in de pool zonder voorverkoop.

Schaap Holland heeft net als de andere handelshuizen onder andere geprofiteerd van de grote vraag naar aardappelen uit Rusland. Daar is de aardappeloogst vorig jaar gedecimeerd door droogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.