Akkerbouw

Nieuws 210 x bekeken

Rusland oogst helft meer graan

Moskou - Rusland oogst in het seizoen 2011/2012 circa 90 miljoen ton graan. Dat heeft de Russische Graanunie bekendgemaakt.Tarwe maakt tussen de 52 en 56 miljoen ton uit van het totaal. Vorig jaar bedroeg door droogte de oogst in totaal 61 miljoen ton en werd de export van tarwe van augustus tot 1 juli stilgelegd.

Volgens de Russische Graanunie zal circa 38 tot 40 procent van het tarwe naar de voerindustrie gaan. De laatste jaren was dat rond de 32 procent, maar dit seizoen is zaad van minder kwaliteit gezaaid, aldus de organisatie van graanbedrijven. De graanvoorraad van Rusland bedraagt nu het nieuwe seizoen start 21 miljoen ton.

Rusland is in staat 20 tot 25 miljoen ton graan uit te voeren maar vooralsnog lijkt de vraag tegen te vallen, deels omdat landen Rusland mogelijk willen straffen voor het niet nakomen van leveringsafspraken. Zo sluit Egypte import vanuit Rusland voorlopig uit.
Mogelijk zal niet meer dan 15 miljoen ton de grens over gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.