Akkerbouw

Nieuws 182 x bekeken

Regen verhindert demonstraties op graandemodag Westmaas

Westmaas – De graandemodag die gisteren in Westmaas is gehouden is de eerste in zijn soort in Nederland.

Volgens onderzoeker Hanja Slabbekoorn van het onderzoeksinstituut PPO kent Nederland geen demonstratiedag waarbij verschillende merken combines naast elkaar aan het werk zijn. ”Machinefabrikanten houden wel hun eigen demodagen maar laten dan alleen hun eigen merken zien. Bij aardappelen en bij bieten zijn er wel demodagen met oogstmachines van verschillende merken. Dat wilden we bij graan ook.”

Maar het weer zit de organisatie tegen. De dag was vanwege de regen al verplaatst van donderdag 21 juni naar dinsdag 25 juni, maar ook op dinsdag was het te nat om te dorsen. Slabbekoorn: ”We hebben hier vier merken maaidorsers. Na het dorsen zouden er demonstraties zijn met stropersen, grondbewerking en het inzaaien van groenbemesters. Wellicht dat we het in de toekomst weer gaan proberen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.