Akkerbouw

Nieuws 226 x bekeken

Regen drukt graanoogst Oekraïne

Kiev – Op sommige graanbedrijven in Oekraïne gaat tot 30 procent van het graan verloren door overvloedige regenval.Vorige week viel er in vier dagen 150 millimeter regen. Dat is twee keer de gebruikelijke hoeveelheid in één maand.

Volgens analysebureau Agritel kan Oekraïne nog meer regen verwachten. Ook de Amerikaanse landbouwraad in de hoofdstad Kiev verwacht dat de overvloedige neerslag de graanproductie drukt. De regen gaat ook ten koste van de kwaliteit omdat het graan meer last krijgt van schimmelziekten.
Het Oekraïense analysebureau UkrAgro Consult gaat nu uit van een tarweoogst van 19,8 tot 20 miljoen ton. De vorige prognose ging uit van 20,4 miljoen ton. UkrAgro Consult heeft de gerstprognose met 350.000 ton verlaagd naar 8,2 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.