Akkerbouw

Nieuws 144 x bekeken

Nordzucker verdubbelt winst eerste kwartaal

Braunschweig – Nordzucker komt goed weg in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar 2011/12 met een verbetering van het resultaat, hoewel de omzet iets daalde.

Volgens het vandaag door de Noord-Duitse bietenverwerker gepubliceerde interimrapport verdubbelde het resultaat op de onderste lijn zich ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige boekjaar naar 34,5 miljoen euro. Voor belasting en rentekosten steeg het resultaat van 38,6 miljoen naar 43,7 miljoen euro. Met name ook de rentekosten konden worden teruggedrongen.

De netto schuldenlast van het concern daalde met ruim 200 miljoen naar 320 miljoen euro. Tevens profiteert de resultaatontwikkeling van het doelmatigheidsprogramma Ertragskraft plus. De omzet leverde wel iets in, namelijk krap 5 miljoen euro, en belandde op ruim 460 miljoen euro. Oorzaak is volgens de toelichting de kleiner uitgevallen suikerproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.