Akkerbouw

Nieuws

Nordzucker neemt meer industriebieten af tegen quotumprijs

Braunschweig - Nordzucker neemt volgend jaar (2012) extra industriebieten af tegen quotumprijs. De vrachtkosten komen voor rekening van het concern.

Over een en ander heeft Nordzucker overeenstemming bereikt met leveranciersfederatie Dachverband der Norddeutschen Zuckerrübeanbauer (DNZ).De voorschotbetalingen gaan los daarvan al met ingang van de komende campagne omhoog. Voor industriebieten stijgen deze met 1 euro naar 16 euro per ton, voor quotumbieten eveneens met 1 euro naar 20 euro per ton. Voor surplusbieten wordt de voorschotbetaling heringevoerd met een bedrag van 5 euro per ton. Het concern gaat er tevens van uit dat het 5 miljoen euro extra zal kunnen uitkeren uit de winst. ”Als het boekjaar 2011/12 verder volgens de prognoses verloopt, zullen we de leveranciers aan het economische succes deel laten hebben,” kondigt het concern aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.