Akkerbouw

Nieuws

Nedersaksische tafelaardappelen 23 tot 26 euro per 100 kilo

Kiel/Hannover- De telersprijzen van de vroege aardappelen in Noord-Duitsland schommelen tussen de 23 euro en 26 euro per 100 kilo. Dat meldt de Landbouwkamer Nedersaksen.

De genoemde prijzen betreffen de in Duitsland gangbare rassen Gloria, Cilena, Linda en Annabelle.

Het aanbod komt primair uit de regio Hannover. In Sleeswijk-Holstein is het aanbod nog beperkt en zijn de telers in afwachting van de vorming van vaste schillen. Een prijsniveau kan daarom nog niet worden genoemd. De kwaliteit wordt als ’zeer goed’ getypeerd. De sterke phytophtora-druk waarmee Noord-Duitsland en overigens ook Denemarken te kampen hebben is volgens de waarnemers van de Landbouwkamers aan de afnemende hand.

Of registreer je om te kunnen reageren.