Akkerbouw

Nieuws 310 x bekeken

Nedato: gemiddelde poolprijs € 21,95 euro per 100 kilo

Oud-Beijerland – De Nedato poolprijs voor aardappelen zonder voorverkoop komt dit jaar gemiddeld uit op € 21,95 euro per 100 kilo bij levering in week 13. De prijs is inclusief bewaarvergoedingen en premies. Dat meldt directeur Wim van Ree. De prijs ligt daarmee ruim twee keer hoger dan een jaar geleden.

Van Ree benadrukt dat het cijfer alleen een globale indicatie geeft en dat verschillen tussen rassen en levertijden relatief groot kunnen zijn. Een compleet overzicht wordt dinsdag gepubliceerd. Nedato meldt volgens nieuwssite Boerenbusiness dat de opbrengst per hectare uitkomt op 47 ton per hectare bij 40 mm, opwaarts. Van Ree wil deze cijfers niet bevestigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.