Akkerbouw

Nieuws 302 x bekeken

Mogelijk exportheffing op koolzaad Oekraïne

Kiev – Het ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel van Oekraïne heeft een wetsontwerp ingediend voor exportheffing op graansoorten en oliehoudende zaden zoals koolzaad.Dat meldt de Oekraïense site Blackseagrain. Oekraïne hanteert al exportheffingen op tarwe en gerst.

De voorstellen betreffen een heffing van 50 procent op de uitvoerwaarde van rogge, haver,
boekweit en gierst. Voor sojabonen moet de heffing uitkomen op 8 procent met een minimum van 30 euro per ton, voor koolzaad 11 procent met een minimum van 53 euro per ton en voor zonnebloemolie 10 procent met een minimum van 90 euro per ton. Het voorstel gaat uit van een inwerkingtreding van uiterlijk 1 juli 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.