Akkerbouw

Nieuws 167 x bekeken

Groter Duits bietenareaal belooft uitstekend campagneresultaat

Bonn- Het Duitse suikerbietenareaal is dit jaar 8 procent groter dan vorig jaar en komt uit op zo’n 400.000 hectare. Dat zegt de federatie van de Duitse suikerindustrie, de Wirtschaftliche Vereinigung Zucker (WVZ).Op dit grotere areaal tekent zich bovendien een goede oogst af door het gunstige groeiverloop. Positief teken is ook de vroege sluiting van de rijen. Deze werd bij de meeste telers al half mei bereikt.

Daarnaast is buitengewoon vroeg gezaaid. Eind maart zat al 75 procent van het zaad in de grond. De laatste keer dat zo snel te werk kon worden gegaan was 2003. De daarna volgende extreme droogte in april en mei heeft tevens geen vat kunnen krijgen op het gewas. In die fase van de groei hebben de bieten nog maar weinig water nodig, aldus de WVZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.