Akkerbouw

Nieuws

Graantelers Australië tegen proeven transgene tarwe

Canberra – Australische graantelers willen niet dat in hun land nog langer onderzoek wordt gedaan naar transgene tarwe. Ze vrezen dat hun tarwe vermengd raakt met transgene soorten.

De boeren, verenigd in het Network of Concerned Farmers, stellen dat de consument geen brood wil waar tarwe in is verwerkt dat genetisch is veranderd. Ook een groot deel van de graansector in Australië wil dat niet. Ze vrezen schade op de afzetmarkt als de tarwe vermengd raakt met transgene variëteiten. Dat is ook gebeurd bij transgeen koolzaad, dat wel in Australië geteeld mag worden.

Vorige week vernielde Greenpeace proeven met transgene tarwe van het Australische onderzoeksinstituut CSIRO in Canberra. Het CSIRO heeft de tarwe genetisch zo aangepast dat het eiwit in de tarwe is veranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.