Akkerbouw

Nieuws 172 x bekeken 3 reacties

Graanoogst blijft op peil

Den Haag - "De regen kwam precies op tijd voor de Nederlandse graantelers'', aldus een deskundige van Productschap Akkerbouw.

Hij verwacht dat de oogst dit jaar ongeveer gelijk zal zijn aan die van vorig jaar: "Geen topjaar, maar wel een goed jaar''. Het weer heeft de graantelers in het zuiden van het land wel parten gespeeld, maar in het Noorden hadden de boeren minder te lijden van de droogte.

De oogstverwachting van de Europese Unie laat voor ons land een zeer lichte daling zien, maar die voorlopige raming wordt nog aangepast. De Europese Unie verwacht voor ons land een daling van 1,914 miljoen ton naar 1,862 miljoen ton. Voor de hele Europese Unie wordt een kleine stijging verwacht van 278 miljoen ton naar 279 miljoen ton.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ik weet niet waar deze man deskundig in is maar in ieder geval niet in de graanteelt. Er moet eerst flink geoogst zijn wil je een goed beeld hebben. Waarschijnlijk lagere opbrengsten!

 • no-profile-image

  deze deskundige is niet op de drentse zandgronden geweest anders schreef hij niet zulke flauwe kul.wij hebben vooral in gerst veel droogte schade.Ikdenk dat er percelen bij zijn die 50% minder opbrengen dan normaal.

 • no-profile-image

  Tjonge tsjonge, hier gaan onze centen heen, wat een deskundigheid van produktschap akkerbouw !!!
  Regen kwam veels te laat, en nu ligt alles plat

Of registreer je om te kunnen reageren.