Akkerbouw

Nieuws

Graanoogst Finland met 3,5 miljoen ton op tienjarig gemiddelde

Helsinki - De graanoogst in Finland valt volgens de raming van het landbouwministerie in Helsinki groter uit dan vorig jaar.

Het departement voorziet een volume van 3,5 miljoen ton. Dat is een 0,5 miljoen ton meer dan in 2010 en op het niveau van het gemiddelde van de voorafgaande tien jaar, maar wel aanzienlijk minder dan in 2009 toen 4,1 miljoen ton werd binnengehaald.

De tarweoogst brengt afzonderlijk bekeken 0,96 miljoen ton op ofwel 33 procent meer dan afgelopen jaar. Dat is op zich een record, want nog niet eerder maaiden de Finnen zoveel tarwe, tekent het ministerie aan. Ook de gerst, voornamelijk zomergerst, heeft het goed gedaan. De koolzaadoogst pakt met 0,11 miljoen ton klein uit vanwege het in vergelijking met vorig jaar 45 procent geslonken areaal, maar de opbrengsten per hectare zijn beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.