Akkerbouw

Nieuws

Eurex verhandelt meer dan 100.000 aardappelcontracten

Frankfurt – De termijnmarkt in Frankfurt overschreed vorige week de grens van 100.000 verhandelde aardappelcontracten sinds Eurex daar in juli 2009 mee begon.

De termijnmarkt noemt het een belangrijke mijlpaal. Niet alleen het aantal verhandelde contracten stijgt, maar ook het aantal handelaren.

In juni overschreed Eurex de grens van 100.000 termijncontracten voor alle agrarische grondstoffen. Het geeft aan dat de aardappelhandel veruit de grootste is in Frankfurt. Op de termijnmarkt in Frankfurt kan gehandeld worden in verwerkingsaardappelen, boter, mageremelkpoeder, vleesvarkens en biggen. Er kan ook worden gehandeld in termijncontracten met tafelaardappelen voor de Britse markt, maar de handel hierin is minimaal.

Eurex in Frankfurt is in 1998 ontstaan uit een fusie van Six Swiss Exchange en Deutsche Börse. De agrarische derivatenhandel ging van start op 20 juli 2009. Deze handel vond voordien plaats aan de Waren Termin Börse (WTB) in Hannover. De Eurex is één van de grote drie derivatenbeurzen in de wereld, samen met de Chicago Mercantile Exchange en Euronext.

Of registreer je om te kunnen reageren.