Akkerbouw

Nieuws 186 x bekeken

ELI steunt toch deel van plan van aanpak erwinia

Den Haag – Het ministerie van ELI geeft 500.000 euro aan het onderdeel van het Deltaplan Erwinia dat zich richt op het opsporen van de bacterieziekte in pootaardappelen en bloembollen. ELI stelt als voorwaarde dat de sectoren zelf ook 500.000 euro bijdragen.

Via het Deltaplan willen de pootgoed- en bloembollensectoren meer grip krijgen op erwinia. Het plan kent drie delen. ELI draagt al bij aan het fundamentele onderzoek en het toegepaste teeltonderzoek.

ELI wilde tot nu toe geen geld geven voor het onderdeel dat zich richt op indicatie en detectie van erwinia. LTO-bestuurder Upt Hiddema is blij dat ELI van gedachten is veranderd. ”De sector heeft twee jaar lang gevraagd om de subsidie. Het is van groot belang dat we erwinia onder de knie krijgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.