Akkerbouw

Nieuws 161 x bekeken

Commissie onderzoekt effecten schommeling suikerprijs

Brussel – De Europese Commissie laat onderzoek doen naar de effecten van schommelingen van de producentenprijzen van suiker voor de consument.

In het onderzoek wordt ook gekeken welke effecten veranderingen van de suikerprijs hebben voor alle tussenliggende schakels van producent tot consument. Daarnaast zal gekeken worden naar de oorzaken van scheve verhoudingen tussen de producenten- en consumentenprijzen. Hierbij zal nadrukkelijk gekeken worden naar de concurrentie en concentratie van de suikerindustrie. Hierbij zal ook een vergelijking worden gemaakt met prijsafspraken in andere sectoren, zoals de graanprijs in vergelijking met de broodprijs en de melkprijs in vergelijking tot consumentenprijzen voor zuivelproducten.

De resultaten van het onderzoek worden in de loop van volgend jaar verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.