Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Buitengewoon hoge opbrengsten bij eerste proefrooiïng in Noord-Duitse bieten

Elsdorf – De eerste proefrooiïng in de Noord-Duitse bietenteelt in de werkgebieden van Pfeifer&Langen stemt optimistisch.

Volgens teeltadviesorganisatie LIZ beloven de bieten in Noordrijn-Westfalen goede opbrengsten, maar ook in de werkgebieden in het oosten van Duitsland komen bovengemiddelde resultaten uit de bus. LIZ typeert de suikeropbrengsten en de kwaliteit van de bieten als buitengewoon hoog.

Het hoogst zijn voor wat betreft Noordrijn-Westfalen de eerste proefrooicijfers in de regio Appeldorn, waar de opbrengsten 12,5 ton bieten en 2,4 ton suiker per hectare boven het meerjarig gemiddelde uitkomen.. Nog aanzienlijk hoger (20,3 ton per hectare) boven het meerjarig gemiddelde is de bietenopbrengst in het werkgebied van de Südzucker-fabriek in Brandenburg. De suikeropbrengst is hier 2,9 ton per hectare hoger dan het meerjarig gemiddelde.

Bij Nordzucker wordt de eerste proefrooiïng in augustus uitgevoerd. Het concern noteert niettemin ook alvast dat het gewas zich prima ontwikkelt en dat de telers rekenen op hoge opbrengsten. Als de gunstige trend zich voortzet kan mogelijk al op 5 september met de campagne worden begonnen. Dat zou een week eerder zijn dan vorig jaar.

Laatste reacties

  • Boertje-M-sob Henak

    dus die muizenplaag valt toch wel mee begrijp ik, goede reden om dus geen gifkorrels te gaan strooien want daar maak je de laatste paar roofvogels mee dood. Roofvogels eten muizen.

  • Boertje-M-sob Henak

    Roofvogels eten muizen. Als je de muizen vergiftigd maak je naast roofvogels ook kraaien, raven en dergelijke aas-eters dood. Dat komt dan mooi uit want veel boeren hebben hekel aan natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.